Säljes: utarbetad hjärna

Det senaste har det varit alldeles för många sömnlösa nätter. De tre senaste månaderna har jag fått så oerhört svårt att sortera i hjärnkontoret och tankarna flyger runt hejvilt. Vissa kvällar är värre än andra, men aldrig kommer jag fram till något. 

Jag vet inte vad jag vill. Eller? Jag vet att jag tänker stanna i Spanien. Men utöver det? I Sverige fanns det alltid en plan. Struktur mellan jobb, fritid och hästarna tog väl i stort sätt upp resten av min tid. Men jag visste alltid vad jag skulle göra. Visst, jag har jobbet på schema nu. Men allt annat? Jag klagar, men ändå inte. På ett sätt är det skönt utan alla måsten... Ibland är det skönt att tappa bort sig bland veckodagarna. Men det är också lite skrämmande. Det känns som att jag tappar kontrollen. För dem som känner mig är det ingen nyhet att jag tänker väldigt mycket, analyserar och memorerar sådant som jag egentligen aldrig kommer ha användning för. Det är inget jag medvetet tänker på att jag gör, det bara är så. Men till detta hör även prestationsångesten till. När jag vet att jag kan något men resultatet blir inte som jag förväntat mig. Eller känslan av att det aldrig blir bra nog, att jag inte kan göra alla nöjda.

Vilket egentligen är en väldigt löjlig känsla. Eftersom att jag vet att vi alla är människor. Ingen är perfekt och en kan bara nå den högsta perfektionen av sig själv. Alla gör misstag. Alla tycker och tänker olika och att försöka göra alla nöjda är omöjligt. Fullkomligt omöjligt. 

Det är en ny dag imorgon. Nya tankar, nya tag. Inga måsten. Att bara vara. Andas. Le. Njuta av livet. För kom ihåg, vi har möjligheten att leva nu - kanske inte sen. 

(null)Kommentera

Namn
Kom ihåg mig?

E-postadress (publiceras ej)


Webbplats


Kommentar