Monday funday

(null)


Seg fredag

Trött... Ă€r nog vara förnamnet just nu. Personalfesten igĂ„r var riktigt trevlig med god mat och lite vin. DĂ€refter blev det en svĂ€ng pĂ„ puben inne i Torrevieja med ett gĂ€ng och jag drog mig hemĂ„t först vid 02.30. Kom i sĂ€ng sĂ€kert 3 timmar efter det och efter ett snabbt Ă€rende i Torre ligger jag nu Ă„ter i sĂ€ngen, redo att ta ikapp resten av sömnen som saknats. 

Imorgon Ă€r det tillbaka pĂ„ jobb i 5 dagar, sen har jag 4 dagar ledigt igen; underbart! 

(null) (null) (null)
(null)
(null)
(null)
(null)
Torsdag och personalfest

Precis hemkommen efter en riktig lĂ„ngis med hundarna som för en gĂ„ngs skull tog lite sovmorgon idag. Först klockan 09.30 började Bailey skĂ€lla och i normala fall Ă€r det inte en minut senare Ă€n 07. Å andra sidan tog jag ut dem en snabbis vid 02 nĂ€r min film var slut och det var dags att sova. Bra gjort!

TĂ€nkte att jag skulle köra lite snabbstĂ€dning i badrummet och hoppa in i en dusch sĂ„ kanske jag, förhoppningsvis, hinner sova middag en timme innan det Ă€r dags för personalfest pĂ„ jobbet som börjar 16.00. 

Men först och frĂ€mst, frukost đŸ‡Ș🇾
(null)
(null)


Fix-dag

Vilken dag! 

Gick ut igĂ„r och kollade pĂ„ Italien-Sverige med en av mina italienska vĂ€nner hĂ€r nere. Man kan ju milt sĂ€ga att stĂ€mningen var spĂ€nd men vilken lĂ€ttnad - Sverige till VM! Det slutade med nĂ„gra glas vin, lite tequila och ett hĂ€rligt umgĂ€nge med fina vĂ€nner. En vĂ€ldigt bra kvĂ€ll som slutade med att jag kom i sĂ€ng vid halv 6 imorse efter en tur med hundarna nĂ€r jag kom hem. 

Strax efter 09.30 var det upp för promenad och vid 11 kom Penny förbi sĂ„ dĂ„ tog vi ytterligare en vĂ€nda. Blev en tur pĂ„ lite drygt en timme med tjöt och sen landade vi pĂ„ Vicky & Ollies för frukost och hundarna fick vatten. 

NĂ€r Penny skulle Ă„ka hem erbjöd hon sig att ta med monster ett och monster tvĂ„ för att barnvakta medans jag fixade hemma med stĂ€dning, disk och tvĂ€tt, alla dem dĂ€r mĂ„stena som man har till och frĂ„n. SĂ„Ă„Ă„ skönt att slippa ha dem tvĂ„ springandes runt fötter a under tiden. Hann Ă€ven med jobbet en snabbis för att kika mitt schema och sen blev det en mysig middag med Heidi, Johan och Sabina. Vardagslyx! 

(null)

Fortsatte och gjorde klart det sista med stĂ€det innan Penny kom och lĂ€mnade av Bella och Bailey. Direkt ut pĂ„ en promenad innan vi gick hem och slumrade till pĂ„ soffan. Efter det har vi precis varit pĂ„ en lĂ„ngpromenad pĂ„ tvĂ„ timmar nu och snart Ă€r det dags för sĂ€ngen. SĂ„Ă„ skönt med ett par lediga dagar nĂ€r man kĂ€nner att man fĂ„r gjort saker! 

FĂ„r avsluta med en bild pĂ„ dum och dummare som Penny skickade tidigare. Det Ă€r tur att de Ă„tminstone Ă€r söta nĂ€r dem sover! 

(null)Luuuuuunch

(null)

SĂ„ hungrig sĂ„ man nĂ€stan skulle kunna tro att jag Ă€r fattig och svĂ€lter. Blev en alldeles för tidig morgon med vovvarna och sĂ„ fort vi klev innanför dörren igen sĂ„ sprang bĂ€gge direkt in i deras sĂ€ng i sovrummet... dem har börjat förstĂ„ det dĂ€r vackra med att kunna gĂ„ tillbaka och sova lite till.

Nu har jag precis lagat mat, spaghetti med baconsĂ„s. SkĂ€nker en vĂ€rmande tanke Ă„t alla er som jobbar idag, ytterligare en om ni dessutom gör det i kalla Sverige đŸ˜‰đŸŒšâ„ïžâ˜”ïž

đŸ’€đŸ’€

(null)


SÀljes: utarbetad hjÀrna

Det senaste har det varit alldeles för mĂ„nga sömnlösa nĂ€tter. De tre senaste mĂ„naderna har jag fĂ„tt sĂ„ oerhört svĂ„rt att sortera i hjĂ€rnkontoret och tankarna flyger runt hejvilt. Vissa kvĂ€llar Ă€r vĂ€rre Ă€n andra, men aldrig kommer jag fram till nĂ„got. 

Jag vet inte vad jag vill. Eller? Jag vet att jag tĂ€nker stanna i Spanien. Men utöver det? I Sverige fanns det alltid en plan. Struktur mellan jobb, fritid och hĂ€starna tog vĂ€l i stort sĂ€tt upp resten av min tid. Men jag visste alltid vad jag skulle göra. Visst, jag har jobbet pĂ„ schema nu. Men allt annat? Jag klagar, men Ă€ndĂ„ inte. PĂ„ ett sĂ€tt Ă€r det skönt utan alla mĂ„sten... Ibland Ă€r det skönt att tappa bort sig bland veckodagarna. Men det Ă€r ocksĂ„ lite skrĂ€mmande. Det kĂ€nns som att jag tappar kontrollen. För dem som kĂ€nner mig Ă€r det ingen nyhet att jag tĂ€nker vĂ€ldigt mycket, analyserar och memorerar sĂ„dant som jag egentligen aldrig kommer ha anvĂ€ndning för. Det Ă€r inget jag medvetet tĂ€nker pĂ„ att jag gör, det bara Ă€r sĂ„. Men till detta hör Ă€ven prestationsĂ„ngesten till. NĂ€r jag vet att jag kan nĂ„got men resultatet blir inte som jag förvĂ€ntat mig. Eller kĂ€nslan av att det aldrig blir bra nog, att jag inte kan göra alla nöjda.

Vilket egentligen Ă€r en vĂ€ldigt löjlig kĂ€nsla. Eftersom att jag vet att vi alla Ă€r mĂ€nniskor. Ingen Ă€r perfekt och en kan bara nĂ„ den högsta perfektionen av sig sjĂ€lv. Alla gör misstag. Alla tycker och tĂ€nker olika och att försöka göra alla nöjda Ă€r omöjligt. Fullkomligt omöjligt. 

Det Ă€r en ny dag imorgon. Nya tankar, nya tag. Inga mĂ„sten. Att bara vara. Andas. Le. Njuta av livet. För kom ihĂ„g, vi har möjligheten att leva nu - kanske inte sen. 

(null)


Sunday lunch

Vilken mysig dag. Började morgonen med en lĂ„ngpromenad med vovvarna vid 07 lĂ€ngs med havet och bruset av vĂ„gorna mot bergsklipporna. Kollade pĂ„ soluppgĂ„ngen och njöt trots att vindarna var lite smĂ„kyliga. Kom hem vid strax innan 10 och hoppade in en lĂ„Ă„Ă„ng varm dusch. Satt pĂ„ balkongen och bara funderade pĂ„ livet en stund medans trafiken susade förbi runt hörnet. 

Tog ut Bella och Bailey vid lunch innan dem fick följa med till Vicky & Ollies, en restaurang hĂ€r nedanför husknuten, dĂ€r vi möttes upp av Elly och hennes dotter Summer. Hade en sĂ„Ă„Ă„ mysig sunday lunch med dem och sĂ„Ă„Ă„ gott det var. Sunday lunch pĂ„ det Ă€kta brittiska sĂ€ttet Ă€r verkligen nĂ„got som faller mig i smaken men jösses sĂ„ mycket mat det kan fĂ„ plats pĂ„ en tallrik... lĂ€r med all sannolikhet vara mĂ€tt för dagar framöver! Avslutade med cappuccino och skitsnack i en timme innan jag gick till parken och lĂ€t hundarna springa av sig. Klockan Ă€r strax efter 18 och jag har precis kommit hem. Jag ligger och vilar och hundarna sover gott nedanför sĂ€ngen. 

(null)

(null)

Snart dags för ett för ett vĂ€lbehövligt Skype-samtal med syrran innan det ska tas itu med tvĂ€tt, disk och lite annat som behöver göras hĂ€r hemma. Jag hoppas att ni har haft en liks bra söndag som jag, Ă„ngestfri i vetskapen om att jag Ă€r ledig framtills lördag 😉 

Lördagsmorgon

(null)

(null)

(null)

(null)

(null)

(null)


❀

Att tvÄ sÄ smÄ individer med bakgrund som ingen vet kan göra sÄ stor skillnad. SÄ mycket kÀrlek.

(null)

(null)


En av dem dÀr dagarna...

Allting har gĂ„tt i ett idag. Ena stunden har det kĂ€nts som att tiden inte rĂ€cker till och andra stunden sĂ„ tickar klockan aldrig framĂ„t. 

Började morgonen med en lĂ„ngpromenad med Bella och Bailey lĂ€ngs med stranden. Var ute i lite drygt 2 timmar och jag mĂ„ste erkĂ€nna att jag uppskattar att detta numera Ă€r ett av mina dagliga mĂ„sten. Jag jobbar stenhĂ„rt pĂ„ att dem ska bli helt rumsrena och Bella Ă€r i nulĂ€get bĂ€ttre Ă€n Bailey, men vi kĂ€mpar pĂ„. Vi kom hem vid strax efter halv tio och just dĂ„ kĂ€nde jag inte för att göra nĂ„gonting... Helt slut efter att trassla med heltidsjobb och valpar - och alla mĂ„sten.

(null)

(null)

(null)

SlĂ€ngde in en tvĂ€tt och tĂ€nkte igenom vad som behövdes göras; disk, tvĂ€tt, stĂ€d. You name it. Oooch sen la jag mig pĂ„ soffan och sov i tvĂ„ timmar innan jag behövde göra mig iordning för jobbet och innan det lĂ€mna hundarna hos hundvakten. Jag orkar inte. HELT slut. 

VĂ€l pĂ„ jobbet gick allt relativt. Fick veta att jag skulle pĂ„ möte imorgon och sen var det mer eller mindre full rulle hela arbetspasset. Jag tackade gudarna nĂ€r klockan slog 23 och det var dags att larma och lĂ„sa kontoret för hemgĂ„ng. SvĂ€ngde direkt förbi och hĂ€mta hundarna, gav dem mat sĂ„ fort vi kom hem och dĂ€refter direkt ut. Satte i lurarna och bara andades för stunden. Imorgon Ă€r en ny dag med massa mĂ„sten och sen Ă€r jag ledig fredag till söndag. Tid att vila, diska, tvĂ€tta, trĂ€na hundarna - men i lugn och ro. Jag lĂ€ngtar. 

En dag till innan lĂ„nghelg mĂ„ste jag vĂ€l kunna ta mig igenom?! Om vi dĂ„ bortser frĂ„n att klockan redan nĂ€rmar sig 02 pĂ„ natten och hundarna brukar vĂ€cka mig vid 06.30-07... Suck. Jag hoppas ni har haft en bĂ€ttre dag Ă€n jag har. Sov gott 😮


Sunset

(null)


Lyxfrukost

FĂ€rska frukter till frukost kan ju vara det godaste efter en lĂ„ng natt. LĂ€mnade hundarna kvar hemma hos Tanja igĂ„r dĂ„ jag nu ska storstĂ€da hela lĂ€genheten innan jobbet. Gick och la mig vid 22 nĂ€r jag kom hem men vaknade 02 och kunde verkligen inte somna om. Kollade klockan sista gĂ„ngen runt 04; helt slut. Börjar kĂ€nna förkylning smyga sig pĂ„ sĂ„ drog pĂ„ ac'n pĂ„ 29 grader för att vĂ€rma upp men Ă€ndĂ„ lĂ„g jag och hacka tĂ€nder under tĂ€cket. Nu Ă€r vintern pĂ„ g Ă€ven i Spanien! 

Fullt upp idag sĂ„ nu ~ avsluta frukost đŸ‘‰đŸŒ storstĂ€d đŸ‘‰đŸŒ tvĂ€tta bil đŸ‘‰đŸŒ jobb đŸ‘‰đŸŒ hĂ€mta hundarna đŸ¶â˜€ïžđŸŒđŸŒŽđŸ‡Ș🇾

(null)


Obsessed

Den har verkligen hamnat pÄ favoritlistan och spelas oftare Àn vad den kanske borde i lurarna. Burning med Sam Smith - vilken jÀkla artist alltsÄ. Finns inget bÀttre Àn att ta hundarna pÄ pÄ morgonen, öppna spotify och lÄta musiken strömma genom lurarna medan man gÄr lÀngs med strandpromenaden. Underbart. 
 

Hundvalpar och soluppgÄng

Vad dum jag kĂ€nde mig nĂ€r jag lĂ€ste igenom vad jag skrev igĂ„r. Jag bor faktiskt inte sjĂ€lv för stunden... Bella och Bailey existerar! Vilket egentligen inte var sĂ„ planerat... 

SĂ„ Bella och Bailey Ă€r tvĂ„ hundvalpar pĂ„ 10-11v som dumpades vid en container ute pĂ„ gatan. För sĂ„nt hĂ€nder tyvĂ€rr hĂ€r i Spanien, mer Ă€n det borde. Personen som dumpade dem hade sĂ€kerligen rĂ€knat med att lastbilen skulle komma och tömma vilket hade inneburit att valparna varit puts vĂ€ck - inte deras bekymmer lĂ€ngre. Lyckligt nog var jag och en vĂ€n ute pĂ„ promenad och hörde de smĂ„ liven strax innan det faktiskt var dags för tömning och hjĂ€rtat gick i tusen bitar nĂ€r man sĂ„g de smĂ„ vettskrĂ€mda ögonen med tom blick stirra upp pĂ„ en förtvivlat. Jag kunde inte gĂ„ dĂ€rifrĂ„n, det gick inte. 

Åkte med dem till en veterinĂ€r som hjĂ€lper till mycket med övergivna hundar och hon gjorde en gratis veterinĂ€rkoll samt gav dem första vaccinationen. Helt friska om vi bortser frĂ„n undernĂ€rda och att Bailey hade mask i magen. Och sen stank dem sopor. VeterinĂ€ren brukar i normala fall ta emot hundarna till sin kennel och sen lĂ€gga ut för omplacering men för stunden verkar det som att varenda hundstall har överfullt hĂ€r i omrĂ„det. SĂ„ det slutade helt enkelt med att dem fick följa med hem! 

(null)

Att gĂ„ frĂ„n att bo sjĂ€lv till att helt plötsligt behöva planera allting i detalj kring jobb, Ă€renden och nöjen blev en rejĂ€l omstĂ€llning. Men samtidigt sĂ„ hade jag tvĂ„ alternativ: ta dem, eller avliva dem. 

SĂ„ nu bor vi hĂ€r alla tre. Min Ă€lskade syster i Sverige har lovat att hjĂ€lpa till och vĂ„ran tanke Ă€r att nu ordna pass, chip och alla vaccinationer för att sedan ta dem till Sverige. Att istĂ€llet omplacera dem i ett land dĂ€r djur överlag har sĂ„ mycket högre vĂ€rde. Det kĂ€nns bara tryggare. 

Imorse nÀr vi var ute pÄ morgonturen möttes vi av soluppgÄng, hur vackert Àr det inte? Jag fÄr inte nog av palmer och ljudet av havets vÄgor. LivsglÀdje.

(null)VĂ€lkommen

Det Ă€r en sĂ„n tid i livet dĂ€r jag var och varannan dag bara kĂ€nner för att skriva av mig vilket nu har lett till en rensad blogg och en ny början. Hur aktivt det blir vet man aldrig, men jag skriver inte för nĂ„gon annan utan för mig sjĂ€lv, och att kunna gĂ„ tillbaka pĂ„ vad som har hĂ€nt. 

SĂ„ vem Ă€r jag? En tjugoettĂ„rig tjej med livet framför sig, basically. Jag bor i en liten men vĂ€ldig trevlig hĂ„la som heter Cabo Roig som ligger i södra Spanien, utanför Alicante. HĂ€r bor jag sjĂ€lv i en lĂ€genhet och trivs lika bra som fisken simmar i havet. Jag lever livet bland drinkar, solsken, jobb, vĂ€nner, musik och livsglĂ€dje; nĂ„got som inte alls var lika vĂ€lkĂ€nt hemma i kalla Sverige.

Just nu lever jag för stunden. Det som hĂ€nder hĂ€nder och jag tar varje dag som den kommer. Jag njuter. Men, den vanligaste frĂ„gan Ă€r, "lĂ€ngtar du inte hem?". Nej, jag saknar inte Sverige som land. Men givetvis saknar jag mina nĂ€rmsta vĂ€nner och familjen. Jag försöker hĂ€lsa pĂ„ sĂ„ ofta jag kan i förhĂ„llande med jobb och annat. Men samtidigt sĂ„ har jag mitt liv hĂ€r och för en gĂ„ngs skull kĂ€nns det stabilt. Jag trivs. Jag Ă€r glad. Jag lever

Det Ă€r en öppen blogg, fritt fram för alla att lĂ€sa men som sagt, jag skriver för mig och ingen annan. Don't like it? -Följ inte. Enkelt Ă€ndĂ„ đŸŒč

En början och fortsĂ€ttning följer, men inte ikvĂ€ll. SĂ€ngen ropar och ögonlocken kĂ€nns tunga. Sov gott, vem som Ă€n lĂ€ser. 

(null)