Hundvalpar och soluppgång

Vad dum jag kände mig när jag läste igenom vad jag skrev igår. Jag bor faktiskt inte själv för stunden... Bella och Bailey existerar! Vilket egentligen inte var så planerat... 

Så Bella och Bailey är två hundvalpar på 10-11v som dumpades vid en container ute på gatan. För sånt händer tyvärr här i Spanien, mer än det borde. Personen som dumpade dem hade säkerligen räknat med att lastbilen skulle komma och tömma vilket hade inneburit att valparna varit puts väck - inte deras bekymmer längre. Lyckligt nog var jag och en vän ute på promenad och hörde de små liven strax innan det faktiskt var dags för tömning och hjärtat gick i tusen bitar när man såg de små vettskrämda ögonen med tom blick stirra upp på en förtvivlat. Jag kunde inte gå därifrån, det gick inte. 

Åkte med dem till en veterinär som hjälper till mycket med övergivna hundar och hon gjorde en gratis veterinärkoll samt gav dem första vaccinationen. Helt friska om vi bortser från undernärda och att Bailey hade mask i magen. Och sen stank dem sopor. Veterinären brukar i normala fall ta emot hundarna till sin kennel och sen lägga ut för omplacering men för stunden verkar det som att varenda hundstall har överfullt här i området. Så det slutade helt enkelt med att dem fick följa med hem! 

(null)

Att gå från att bo själv till att helt plötsligt behöva planera allting i detalj kring jobb, ärenden och nöjen blev en rejäl omställning. Men samtidigt så hade jag två alternativ: ta dem, eller avliva dem. 

Så nu bor vi här alla tre. Min älskade syster i Sverige har lovat att hjälpa till och våran tanke är att nu ordna pass, chip och alla vaccinationer för att sedan ta dem till Sverige. Att istället omplacera dem i ett land där djur överlag har så mycket högre värde. Det känns bara tryggare. 

Imorse när vi var ute på morgonturen möttes vi av soluppgång, hur vackert är det inte? Jag får inte nog av palmer och ljudet av havets vågor. Livsglädje.

(null)
Kommentera

Namn
Kom ihåg mig?

E-postadress (publiceras ej)


Webbplats


Kommentar